onsdag den 5. september 2012

Wainui Farm 2

Adrian, hans famillie og nogle af deres venner er som jeg sagde i det forrige indlæg meget venlige og glade for ar vi er hernede. Derfor har de også findet ud af en masse ting vi kan komme til at se og opleve mens vi bor hos dem.
Det skal lige siges at deres venlighed ingen grænser har og at vi stort set ikke kan sige nej til dem eller deres tilbud.

Da vi havde fået morgenmad i går morges ville Adrian først køre os lidt rundt, så vi kunne se markerne og området. Det lyder måske ikke helt så spændende for nogle af jer, men det var det faktisk.
De har nogle enorme traktorer hernede og Kathrine og jeg fik en tur i en af Adrians naboers. De kørte på GPS, så det eneste han skulle gøre var at dreje traktoren når marken sluttede. Vi så også nogle af deres vandreserver som de gemmer i kæmpe damme og en del kænguruer (som landmændene ikke kan lide fordi de skader deres afgrødre, men Kathrine og jeg elsker dem).

Efter det kørte Adrian os ud til noget der hed "Woolshed" som er lidt alla "Den Gamle By" i Århus bortset fra at deres historie ikke går nær så langt tilbage som vores. Men Australien er jo også kun 200 år gammel når man ikke tæller aboriginalernes historie med.
Det var ret spændende at se hvordan de levede dengang og se hvilke maskiner de brugte til f.eks. at klippe får med. De havde også får og et nursery hvor man kunne klappe små geder og høns. Og de havde den største og mest skrævlede kalkun jeg nogensinde har set.

Adrian havde lovet os noget traditionelt australsk aftensmad og da vi kom tilbage til gården kunne vi se at det blev lavet på bål i gryder, men det så rigtig lækkert ud.
Mens vi ventede på at kødet skulle blive nok fik vi lov til at skyde efter lerduer med et gevær (jeg aner ikke hvilket, så spørg ikke), men hverken Kathrine eller jeg kunne ramme nogle.
Ham der holder geværet på billedet er Jared, som er en af tvillingens på næsten 14 år (De ligner ikke nogle på 14, vel?), mens den anden, Harry, sidder forrest og styrer lerduemaskinen.

I dag skulle vi tidligt op fordi Adrian og hans kone, Sandra, havde arrangeret en helikopter tur til os, da en af deres gode venner havde en 4-personers helikopter.
Vi fløj med en 3,5-4 kilometers højde og med omkring 300 kilometer i timen. Det lyder af ret meget, men det føles ikke som sådan noget når man først er oppe i luften. Vi fløj over en kulmine, bungy Mountains, Dalby, gasudpumpnings-tingen, en kæmpe rund sø og sikkert meget mere. Det var meningen at vi skulle flyve i omkring 30 minutter, men det er jo Australia vi er i så det blev til en time og et kvarter - men jeg klager ikke.

Efter flyveturen kørte Fred (piloten) os hen til Judy og Glen, hvor vi alle (Adrians familie, Fred og hans kone, 2 par vi ikke kendte og os) skulle have morgenmad. Glen tog os med hen til bomuldsfabrik, hvor de gjorde det klart til at sende til Asien så det kunne laves til tøj. Det var ret sjovt at se, hvordan bomuld egentligt så ud i første omgang - før det blev til stof.

I dag sover vi så hos Judy og Glen, men tager tilbage til Adrian og Sandra i morgen.

2 kommentarer:

  1. Hejsa
    Hvor er det bare spændende at læse om jeres oplevelser. vi skal nok få taget et billede.
    Kys og knus mor

    SvarSlet