torsdag den 30. august 2012

Coffs Harbour og Byron Bay

I får  lige en hurtig opsamling om hvad Kathrine og jeg har lavet de sidste par dage.

Den 28. tog vi fra den fantastiske men dyre by, Sidney op af kysten til Coffs Harbour. Vi faldt i snak med vores buschauffør og fandt ud af at han oprindeligt kom fra Norge, men havde boet det meste af sit liv i Australien.
Vi havde fået at vide på greyhound kontoret i Sidney at det vil blive en 8-timers tur og havde forberedt os så godt som man kunne. Da vi havde kørt et stykke tid fandt vi dog ud af at det var 10 timer og ikke 8 vi skulle køre, hvilket var lidt træls, men ikke noget vi kunne gøre noget ved. 
Busturen var lang, men ikke så slem som vi havde frygtet, da der var rigeligt med plads til benene og pauser hvor vi kunne få strukket dem.

Da vi ankom til Coffs Harbour var der en fra byens YHA hotel der spurgte os hvor vi skulle bo. Da vi ikke havde bestilt noget i forvejen beslutte vi os for at tage en nat på det hotel. 
I forhold til Wake Up hostellet i Sidney var det MEGET bedre. De har styr på tingene; man får det rigtige værelse, et virkende keycard og de er yderst hjælpfulde. 
Vi har fået snakket med nogle af de andre gæster og de ansatte om hvilke steder der er gode at være og hvilke ting der er værd at se. 

Den 29. sov vi lidt længe og har ellers bare nydt byen. Der er en fantastisk strand tæt på hotellet, men vi synes at vandet er lidt for koldt til at bade i. Det er selvfølgelig stadig vinter hernede, men det er varmer end i Sidney og det vil blive ved med at blive varmere jo længere nordpå vi kommer. 

Vi fik at vi at vide at man kunne se hvaler fra land, hvis man gik ud på halvøen (hvis navn jeg ikke kan huske) der lå i forlængelse af deres lystbådehavn.
Så om formiddagen gik vi en tur derud for at se om vi kunne være heldige nok til at se en hval, hvilket vi var. 
Vi så også en de firben som en englænder benævnte som "Blue Tongue".

Lige nu sidder vi på hjørnet af Marvell street i Byron Bay udenfor en Tour butik der har  gratis Wifi, hvilket åbentbart er en stor mangelvare Down under. Vi har været ude at se byens rigtig flotte fyrtårn og fået bestilt nogle ture til når vi kommer længere op af kysten - blandt andet til Fraser Island. 

I morgen skal vi ud at sejle i kajak sammen med delfiner, hvis vejret er til det. Og derefter er det videre til Surfer's Paradise, hvor vi skal være et par dage. 

1 kommentar:

  1. Kanon-kanon-kanon
    dejligt at i får set noget og tager "problemerne" med "for lidt benplads" som det er.
    De ting man ikke kan gøre noget ved skal man ikke tænke på men forsøge at acceptere.
    Det var dejligt at høre/se dig i dag Lærke og høre Kathrine i baggrunden, (jeg håbere at hún giver infor til sin familie, ellers må I sige så vi får formidlet tingene).
    Som jeg har sagt før (og vil blive ved med) nyd livet og pas på hinanden, giv plads til jeres oplevelser og "til lidt særheder"
    Mange positive tanker fra forældrene

    SvarSlet