tirsdag den 24. juli 2012

Hindbærkage

Her den anden dag havde mine forældre gæster og min mor havde fundet en dessert opskrift på nettet som hun gerne ville afprøve. Kort sagt, det var en STOR succes!

Opskriften er på en let hindbærkage der super simpel at lave og dejlig forfriskende.
Opskriften lyder som følgende:

Hindbærkage (ca. 20 minutter)
Billedet og opskriften er fra www.soendag.dk
Ingredienser:
2 dl fløde
1 spsk flormelis
1/2 tsk vaniliesukker
250 g hindbær

Mandelknas:
100 g sukker
60 g smør (stuetemperatur)
60 g hakkede mandler
30 g hvedemel

Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 175 grader.
Tilbered knaset: bland sukker, smør, mandler og hvedemel i en skål. Smuldr dejen med fingrene og bred det ud på en bageplade (lad ikke laget blive for tykt).
Bag knaset gyldent i et par minutter. Vend blandingen lidt, så det bliver sprødt. Sluk ovnen og lade det køle af.
Pisk fløden stiv med flormelis og vaniliesukker. Mos 1 dl hele hindbær let og vend dem i flødeskummet.

Nu kan det serveres og der er flere serveringsmuligheder. Jeg kommer med 2 eksempler, men man kan jo gøre der efter smag og behag.
1) Fordel mandelknaset på tallerkner/i glas og pynt med hindbærskum og friske hindbær.
2) Sæt en stor klump hindbærflødeskum på en tallerkner/i glas og drys med knaset og friske hindbær.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar